DURKN Durukan Şekerleme Kaç Lot Verdi?
Durukan Şekerleme Sanayi ve Ticaret A.Ş., Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan halka arz süreciyle yatırımcıların ilgisini çekiyor. Toplamda 42 milyon 500 bin TL nominal değerli payın satışa sunulacağı bu halka arz, yatırımcılar için önemli bir fırsat sunuyor. Halka arz büyüklüğü 722 milyon 500 bin TL olarak hedeflenirken, halka açıklık oranı %32,07 olarak belirlenmiştir.
Tahmini Lot Dağılımı:
Halka arza katılım sayısına göre dağıtılacak lot sayıları şu şekilde öngörülüyor:
- 300 bin katılım: 142 lot (2.414 TL)
- 400 bin katılım: 106 lot
- 500 bin katılım: 85 lot
- 600 bin katılım: 70 lot
- 700 bin katılım: 61 lot (1.037 TL)
- 1.1 milyon katılım: 39 lot (663 TL)
- 1.5 milyon katılım: 29 lot (493 TL)
- 1.9 milyon katılım: 23 lot (391 TL)
- 2.3 milyon katılım: 19 lot (323 TL)
- 2.7 milyon katılım: 16 lot (272 TL)
- 3.1 milyon katılım: 14 lot (238 TL)
Şirketin Halka Arz Detayları:
Durukan Şekerleme'nin halka arzı, sermaye artırımı yoluyla 32.500.000 TL nominal değerli payların yanı sıra mevcut ortakların 10.000.000 nominal değerli paylarının halka arz edilmesiyle gerçekleşecektir. Şirketin %50’si Uğur Durukan’a, %45’i Mahmut Nedim Durukan’a ve %5’i Mehmet Ertuğrul Durukan’a aittir.
Katılım Sayısına Göre Dağıtım:
Son dönemde, eşit dağıtım yapılan halka arzlarda katılım sayısının oldukça düşük olduğu gözlemlenmiştir. Bu nedenle, katılım sayısının düşük olması durumunda beklenenin üzerinde bir lot dağıtımı gerçekleşebilir. Durukan Şekerleme'nin halka arzında da benzer bir senaryo yaşanabileceği değerlendirilmektedir.
Özetle, katılımcı sayısına göre dağıtılacak lot sayısı değişiklik gösterebilir. Ancak, 400 bin kişinin katılması durumunda yaklaşık 106 lot, 500 bin kişinin katılması durumunda ise 85 lot dağıtımı yapılması beklenmektedir. Bu rakamlar, katılım sayısının artması veya azalması durumunda değişkenlik gösterebilir.
Sonuç:
Durukan Şekerleme'nin halka arzı, yatırımcılar için dikkat çekici bir fırsat sunuyor. Ancak, katılımcı sayısına göre dağıtılacak lot sayısının değişebileceğini unutmamak önemlidir. Yatırımcılar, tahmini dağıtım senaryolarını göz önünde bulundurarak bu halka arza katılım sağladıklarında, elde edecekleri lot miktarını daha doğru bir şekilde tahmin edebilirler.