Durukan Şekerleme Sahipleri: Uğur ve Mahmut Nedim Durukan Kimdir?
Durukan Şekerleme, Türkiye'nin önde gelen şekerleme üreticilerinden biri olarak sektörde önemli bir yer edinmiştir. Şirketin sahipleri olan Uğur Durukan ve Mahmut Nedim Durukan, aileden gelen bir girişimcilik ruhuyla bu başarıyı elde etmişlerdir. İşte, Durukan Şekerleme'nin bu iki önemli isminin hikayesi:
Uğur Durukan Kimdir?
Uğur Durukan, Durukan Şekerleme Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin %50 oranında hissedarıdır ve şirketin yönetiminde aktif rol almaktadır. Uğur Durukan, yenilikçi vizyonu ve stratejik kararlarıyla şirketin büyümesinde ve gelişmesinde kilit bir rol oynamaktadır. Uğur Durukan hakkında daha fazla detaylı bilgi olmasa da, şirketin bugünkü başarısında onun etkisinin büyük olduğu bilinmektedir.
Mahmut Nedim Durukan Kimdir?
Mahmut Nedim Durukan, Durukan Şekerleme'nin %45 hissesine sahiptir ve aynı zamanda şirketin Danışma Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Mahmut Nedim Durukan, 1955 yılında Çorum'un Alaca ilçesinde doğmuştur. İlkokul eğitimini Alaca Dumlupınar İlkokulu’nda, ortaokulu Alaca Necim Tuğaltay Ortaokulu’nda ve lise eğitimini Ankara Atatürk Lisesi’nde tamamlamıştır. Yükseköğrenimini ise İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Jeomorfoloji Bölümü'nde yapmıştır.
Mahmut Nedim Durukan, iş hayatına üniversite yıllarında gıda toptancılığı yaparak başlamıştır. Gimat Gıda A.Ş., Gimat Depolama A.Ş., ve Gimat Yapı Kooperatifi gibi kuruluşların yönetim kadrolarında görev almıştır. 2012-2016 yılları arasında Ankara Sanayi Odası Üniversite Sanayi İşbirliği Komisyon Başkanlığı görevinde bulunmuştur. Ayrıca, on iki yıl boyunca Ankara Sanayi Odası Meclis Üyeliği yapmış ve Sincan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı üstlenmiştir.
Mahmut Nedim Durukan, iş dünyasındaki tecrübeleri ve liderlik becerileriyle Durukan Şekerleme'nin bugünkü güçlü konumuna ulaşmasına katkıda bulunmuştur. Evli ve iki çocuk babasıdır.
Durukan Şekerleme’nin Tarihçesi ve Başarıları
Durukan Şekerleme, 1976 yılında kurulmuş ve Türkiye'nin en köklü şekerleme üreticilerinden biri olmuştur. Şirket, ilk lolipop üretimini 1993 yılında gerçekleştirmiştir. 1997 yılında ilk top lolipop üretim hattı yatırımını yaparak ihracat faaliyetlerine başlamıştır. 2003 yılında sakız dolgulu lolipop lansmanını yaparak ürün yelpazesini genişletmiştir.
Durukan Şekerleme, 2004 yılında Pepsico ile anlaşarak Rocco lolipopun tek üreticisi olmuştur. 2015 yılında draje ve sert şeker bonbon hattını, 2017 yılında ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı AR-GE merkezini hayata geçirmiştir. 2020 yılında ise uluslararası geçerliliği olan organik belgeleri alarak küresel pazarda rekabet gücünü artırmıştır.
Sonuç
Uğur Durukan ve Mahmut Nedim Durukan, Durukan Şekerleme'yi Türkiye'nin önde gelen şekerleme üreticilerinden biri haline getiren girişimci ruhları ve vizyoner yaklaşımlarıyla dikkat çekmektedir. Şirket, yenilikçi ürünleri ve güçlü yönetimi sayesinde sektördeki yerini sağlamlaştırmaya devam etmektedir. Uğur Durukan ve Mahmut Nedim Durukan’ın liderliğinde, Durukan Şekerleme'nin gelecekte de büyük başarılara imza atması beklenmektedir.